Ett urval av projekt.

Kiruna Wagon
Ebermark design samarbetar med Kiruna Wagon. Uppdraget är att bistå i designprocessen vid framtagning av helt nya produkter på malmvagnsmarknaden. För mer information om Kiruna Wagon och deras projekt: kirunawagon.se

Dundret Extreme Hinderbana
Arrangören till DXH (Dundret Extreme Hinderbana 2014) efterfrågade visualisering av banans sträckning och förklarande illustrationer av hindren. 

loading...

Logotyp till Viljestark

Viljestark är en gymverksamhet belägen i Gällivare. Företaget önskade en genomtänkt logotyp som symboliserade styrka. Resultatet är en tolkning av "härtfrekvensen som fått forma V:et och A:et i Viljestark.

 

loading...

Fotografier viljestark : mikaelmartinsson.com

Logotyp till Camilla Mustikka - Silversmed och smyckesdesigner

Camilla Mustikka är en silversmed som designar smycken inspirerade av naturen i norr. Camillas efternamn "Mustikka" betyder blåbär på finska och det är precis vad symbolen i henns logotyp föreställer. Blåbärets form är utformad för att även fungera som en liten stämpel på Camillas smycken. Här hittar du Camillas fina alster.

loading...

Fotografier: Camilla Mustikka

Logotyp till Fjällaktiv Lappland

Fjällaktiv Lappland erbjuder natur- och upplevelseturism i Lapplandsfjällen. I arbetet med företagets nya logotyp så var "lugn", "natur" och "harmoni" några av ledorden. Det var viktigt att logotypen skulle fungera både på web och i tryck på exempelvis profilkläder. Här hittar du Fjällaktiv i Lapplands hemsida.

loading...

Logotyp till Giron Travel 

Giron Travel är ett familjeföretag i Kiruna som erbjuder turistupplevelser med samisk anknytning. Giron är det samiska namnet på Kriuna och betyder fjällripa. Den nya logotypen föreställer just fjällripan som med en målmedvetenhet är på väg ut på äventyr.

loading...

Badrumshyllor "Candy"

Candy är en badrumsserie i tre delar där fokus under designprocessen legat på användarvänlighet

miljövänlighet och estetik. Serien består av en hylla för duschen, handdukskrokar samt ett tidningsställ.

Hyllan bildar en inramning för snygg exponering av de påkostade förpackningar som finns i det moderna badrummet. Funktionen är utvecklad utifrån användarstudier och resultatet skapar lättåtkomlighet och estetiska värden och handdukskrokarnaoch tidningsstället stansas ur hyllan för maximalt nyttjande av material.Serien är i 100% aluminium som anodiserats i ett spektrum av olika färger vilket ger 100% återvinningsbara produkter.

 

Denna produkt är utvecklad på eget initiativ och har mönsterskyddats. För tillfället pågår arbete att få ut serien i produktion.

 

loading...

Love from Lapland - New arctic design
Ett av mina projekt är Love from Lapland, som jag är delägare i. En webbshop och två butiker där vi samlat de bästa produkterna som Lappland har att erbjuda. Vi samarbetar med designers och hantverkare som står med fötterna i myllan mitt i den arktiska naturen. De skapar produkter som med sin design påminner om dess historia och ursprung. 

I sortimentet finns en blandning av kvalitétsprodukter såsom:

Näbbskor från Kero i naturgarvat renskinn. Underbart vackra näbbskor som tillverkats med kärlek och omtanke om naturen.
Kolla in sortimentet av näbbskor online >>

Ekologiska kläder till barn och vuxna från mitt eget klädmärke Kläppi med en stilren design från Lapplands djupaste urskogar.
Kolla in Kläppis ekologiska barnkläder här >>

Ekologiska ullfiltar från Klippan yllefabrik med Lapplandsklingande namn såsom Björk, Lappland och Fjällnäs.
Kolla in Love from Laplands utbud av ekologiska ullfiltar från Klippan yllefabrik här >>

Smycken från varumärken såsom Camilla Mustikka, Nordsvala Lapland Jewellery och Snö of Sweden.​​​​​​​