En bild säger INTE mer än 1000 ord!

Igår hjälpte jag min bror att formulera det första CV:t. Han behövde hjälp att få ner sina goda egenskaper och kunskaper i ord.  Jag har alltid haft lätt för att uttrycka mig i ord och finner en utmaning i att skriva på ett övertygande sätt oavsett om det gäller en arbetsgivare eller en reklamannons till kund. Jag slogs av vilken ”tur” jag har som faktiskt kan tala och skriva för mig och hur viktigt det är att kunna förmedla och lyfta fram sina egna och företagets goda egenskaper.  

 

Som industridesigner har man fördelen att de flesta arbetsgivare tittar på tidigare arbeten i en portfolio och med tydliga bilder och illustrationer kan man enkelt förmedla sin avsikt med designen. Dock hamnar du snart i situationer som kräver att du kan uttrycka dina tankar och idéer i ord och är bilder inte räcker till.

 

Jag hoppas och tror att min vältalighet ger mig fördelar i mitt fortsatta yrkesliv och jag tror också att andra, liksom jag vinner på att lägga ner några extra minuter på att vara kreativ med orden såväl som med pennan och pappret.

Etiketter: design cv skriva portfolio
sxc.hu

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Emma » uppochnervända världen:  ”Tack moster å julia! :)”

  • Moster o Julia » uppochnervända världen:  ”Åååh, så fina ni är, alla tre flickorna! Inte litet stolt hon ser ut, moster Maj..”

  • Emma » uppochnervända världen:  ”Tack Jennie! Allt är bara bra med oss, är så mysigt att få snusa runt hela dagar..”

  • CC2 » uppochnervända världen:  ”Vilken fiin lite bäsing ni har skapat! Längtar tills jag får träffa er alla och ..”

  • Jennie Keinström » uppochnervända världen:  ”Vilken fin liten tös du har fått Emma! Stort grattis till er :) hoppas allt är b..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln